Lendületes emelkedéssel reagáltak a New York-i részvényindexek és az euró is arra, hogy Kínából, Japánból és Ausztráliából a gazdasági növekedés gyorsulásáról érkezett jelentés, az ECB pedig javított az eurózóna GDP-prognózisán. A dollár euróhoz viszonyított gyengülése - amelynek során a keresztárfolyam 1,21 fölé került - emelkedő pályára küldte a régiós devizákat, vagyis erősödött a magyar és a lengyel fizetőeszköz is. Az euró árfolyama megfordult 279 forint illetve 4,09 zloty alatt, a svájci frank átszakította a 202 forintos szintet, a dollár pedig 230-ra süllyedt. A frank olcsóbbodásában közrejátszott, hogy az alpesi ország devizája gyengült az euróhoz viszonyítva is, a keresztárfolyam délután 1,3830 körül járt, a napközben elért 1,3760 alatti mélypontok után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!