EURUSD

A Fed kamatdöntését megelőző, óvatos dollárerősödés után tovább folytatódott a korrekció a devizapárban. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed nem változtatott a QE-programon: így míg a Fed jegybankárjai a vártnál kevésbé pesszimista hangulatú közleményben továbbra is a beérkező adatok javulásától tették függővé a stimulus mérséklését; a zöldhasú ismételt erősödésével párhuzamosan az euró is gyengülni kezdett.

Az euró gyengülése mögött pedig a váratlanul ismét emelkedő munkanélküliségi mutató-, valamint az októberben hirtelen nagyot fékező, euro-övezeti inflációs ráta húzódhatott meg: míg az adatsorok együttesen ismét azokat a befektetői várakozásokat erősíthették fel, amelyek alapján elképzelhető, hogy az Európai Központi Bank a közelgő ülésén ismét a monetáris élénkítés eszközeihez nyúlhatna (pl. kamatot csökkent).

Az EURUSD jegyzése az elmúlt napok mérsékelt lejtmenete után bár a korábbi, 1,3710-nél található lokális csúcsot is visszatesztelte, ismét felette megkapaszkodnia azonban nem sikerült. Amennyiben a kurzus az 1,3645-ös támaszt letörné, a következő megállót az emelkedő csatorna alsó trendvonala jelentheti a devizapár számára (jelenleg 1,3485-nél).

EURUSD
Kép: Admiral Markets

Nikkei225

A Fed kamatdöntését követő befektetői profitrealizálás, valamint a felemás japán vállalati gyorsjelenések mutatták az utat a Nikkei számára csütörtökön. Mindemellett a Bank of Japan vártnak megfelelő eredményt hozó üléséről kiadott közlemény nem tartalmazott utalást a jegybanki stimulus kiterjesztésére vonatkozóan, így a szigetország tőzsdeindexe sem remekelt túlságosan a hét negyedik napján.

Az elmúlt hét második felének lejtmenetéből ismét felfelé kapaszkodna a japán részvényindex; így míg az 50-napos mozgó szignifikáns áttörésével további tér nyílhat meg felfelé: a grafikonon formálódó emelkedő háromszöget érdemes figyelni a későbbiekben. Amennyiben a Nikkei áttörné a 14 770-es szintet, a következő fontos ellenállást a, formálódó háromszög alakzat felső szára (14 940-nél) jelenthetné majd.

Nikkei225
Kép: Admiral Markets

EURUSD, Nikkei225 technikai elemzés 2013.10.31.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!