Meglepő emelkedés jöhet

Pozitív hangulatban indul a hét a tőzsdéken, a forint erős, félelemnek nyoma sincs.
NAPI, 2010. szeptember 20. hétfő, 08:50
Fotó:

A hétvégi, írekkel kapcsolatos hírek alapján egy kis gyengülés lett volna várható, ám ennek pont az ellenkezőjét tapasztalhatjuk. Ennek alapján a keddi Fed döntésig lassú emelkedés - oldalazás lehetséges - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője. Az ázsiai tőzsdék nulla körüli zárása mellett a devizaárfolyamok a kockázatkerülés enyhülését mutatják. A svájci frank tovább gyengült ma reggelre és az euró a dollárral szemben is erősödött.
A magyar részvények közül az elmúlt napok sztárjánál, a Molnál behalt a sztori: a 21300 forintos szintet letesztelheti a napokban, amit támogathat az olajár múlt hét végén tapasztalt gyengülése.
A Richter éves zárócsúcsot állított be pénteken, a gyógyszerpapír innen bármikor lefordulhat. Az OTP sötét ló, eddig nem tudott felzárkózni a Molhoz és a Richterhez - gyengén viselkedik, hasonlóan nemzetközi szektortársaihoz. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK