A Napi Gazdaság cikke

Pénteken látszólag minden ok nélkül ugrott néhány perc alatt hat százalékot a Shanghai Composite index, mely a kereskedés végére visszaesett, így végül 0,6 százalékos mínuszban zárta a múlt hetet. Egyelőre a sanghaji tőzsdét üzemeltető társaság is csak találgat, közleményükben azt írták, hogy a kereskedési rendszerük normálisan működött, és vizsgálatot indítanak a szokatlanul heves mozgás miatt.

A gyanú szerint az Everbright Securities okozhatta a gondot, a cég ugyanis pénteken kiadott egy közleményt, mely szerint problémáik voltak a kereskedési rendszerükkel. A CNN-nek nyilatkozó elemző azt emelte ki, hogy korábban sem a kínai, sem a hongkongi tőzsdén nem látott ehhez hasonló heves mozgást rövid időn belül. A Mizuho Securities szakembere szerint a mozgást semmilyen makroadat nem indokolta, ezért valószínűleg egyszerű informatikai hibáról lehetett szó.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!