A NYSE ügyvezető igazgatója meglepőnek nevezte a lépést, amellyel a német hatóságok megtiltották 10 vezető német pénzügyi vállalat és az államkötvények shortolását. Meglepő, mert a lépés egyoldalú volt a német fél részéről, s azért is, mivel az eszközök nagyon szűk körét érintette.

A tőzsde elnöke, Jan-Michiel Hessels szerint kár, hogy csak a német hatóságok tették meg a lépést, egy szélesebb körű nemzetközi fellépés jobban segített volna helyreállítani a piaci bizalmat.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!