Meglepte az elemzőket a legnagyobb amerikai bank

Profit és árbevétel soron is a várakozásnál jobb eredménnyel állt elő a Wells Fargo – derült ki a piaci kapitalizáció alapján legnagyobb amerikai bank jelentéséből.
Kasnyik Márton, 2013. január 11. péntek, 14:10
Fotó: Napi.hu

A tavalyi utolsó negyedévben a Wells Fargo egy részvényre jutó eredménye 91 cent, ami kis mértékben jobb a 89 centes elemzői konszenzusnál. Ennél is jobban mutat azonban a bevételi sor, a pénzintézet ugyanis a várt 21,29 milliárd dollárnál lényegesen több, 21,95 milliárd dollár bevételt termelt 2012 utolsó három hónapjában. A profit - amely összesen 5,1 milliárd dollárt tett ki a negyedik negyedben - 24 százalékkal, az árbevétel pedig 7 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbi megfelelő időszak szintjét. Az első elemzői reakciók szerint a jelzáloghitelek refinanszírozásának felpörgetése dobott a bank profitján; a Bloomberg szerint a tavalyi utolsó negyedben az új amerikai jelzáloghitelek harmadáért a Wells Fargo volt a felelős.

A Wells Fargo érdekessége, hogy a nagyobb amerikai bankok közül az egyetlen, amelynek nem New Yorkban van a központja: a profilja szerint elsősorban ingatlanhitelezéssel foglaló bank székhelye Kaliforniában van, és jelenlegi formájában több regionális bank, így az eredeti Wells Fargo mellett a középnyugati Norwest Corporation és az észak-karolinabeli Wachovia egyesüléséből jött létre. Az amerikai ingatlanpiac magára találása, valamint a bankhoz kötődő kevés botrány miatt a Wells Fargo részvényárfolyama jobban szerepelt, mint közvetlen riválisaié, ezért már hónapok óta nagyobb a piaci kapitalizációja (jelenleg 186 milliárd dollár), mint a korábbi vezető JP Morgan-nek (175 milliárd dollár).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.01.11 16:02

A bankoknak megy ,állampénzen....,a segélyekért meg egyre többen állnak sorban...,szegény ,idióta amcsi ,mikor fog látni ,és nem csak nézni ....,ki a fejéből,szájában a hot-doggal..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html