Meglepte az elemzőket a Pepsi

A PepsiCo szerdán azt közölte, hogy profitja 4,1 százalékkal nőtt a szeptemberrel zárult negyedévben a tavalyi azonos időszakhoz képest, egyben megerősítette idei eredményvárakozását.
MTI-Eco, 2011. október 12. szerda, 14:55

A cég adózott eredménye 2,0 milliárd dollár, egy részvényre vetítve 1,25 dollár lett, az egy évvel korábbi 1,92 milliárd dollár, részvényenként 1,19 dollár után.

Az egyszeri tételek nélkül számított részvényarányos adózott eredmény 1,22 dollárról 1,31 dollárra nőtt, felülmúlta a szakértők által várt 1,30 dollárt.

Az idei harmadik negyedévben a cég eladásai 13 százalékkal 17,58 milliárd dollárra nőttek. A Wall Street-i elemzők 17,18 milliárd dollár vártak.

A PepsiCo árfolyama a szerdai New York-i tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben 61 dolláron állt, miután kedden 60,95 dolláron zárt. A cég részvényének az árfolyama az év elejéhez képest idén eddig 6,7 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK