Meglesz-e az újabb csúcs a BÉT-en?

A BUX 11.30-kor 36 753,23 ponton állt, ami a legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 0,20 százalékos emelkedés. A részvénypiac forgalma délelőtt 2,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a pénteki záráshoz képest - írta az MTI.
Domokos Erika, 2017. augusztus 7. hétfő, 12:38
Fotó: Napi.hu

A Mol 55 forinttal, 0,24 százalékkal 23 295 forintra csökkent.

Az OTP-részvények ára 27 forinttal, 0,28 százalékkal 9842 forintra erősödött.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,43 százalékkal 465 forintra esett.

A Richter-papírok árfolyama 55 forinttal, 0,84 százalékkal 6625 forintra nőtt.

Az elemzők a tőzsdenyitás előtt enyhe emelkedésre számítottak a BÉT-en. A Mol esetében elképzelhető, hogy újabb vevők érkeznek, a részvény árfolyama tovább emelkedik, hiszen a társaság nagyon jó jelentést tett közzé pénteken - mondta Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek. A többi nagy papírnál nem számít érdemi mozgásra.

Az elemző szerint a Mol erősödése miatt hétfőn is van rá esély, hogy történelmi csúcsra emelkedik a BUX-index.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője is pozitív hangulatra és ezáltal enyhe emelkedésre számít a BÉT-en; szerinte a Richternél és a Magyar Telekomnál további vevők érkezhetnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK