A hazai fizetőeszköz így a reggeli 8,88-8,80 százalékról 9,12-9,09 százalékra erősödött, majd 9,00-8,96-ra korrigált - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője. A szakember szerint a tegnapi jegybanki kommentek, illetve az Államadósság Kezelő Központ nyilatkozata nyomán megélénkült az állampapírok iránti kereslet, s ez erősíti a forintot is. Mivel a régió devizáival jelenleg nemigen történik semmi különös, a bankközi szereplői az állampapírpiaci fejleményekre figyelnek. A 256,50/60-as minimumszint erős alsó határnak tűnik, ekkor már belépnek az euróvevők, míg a mai maximumot a 257,50 forintos árfolyam jelentheti - vélekedett a szakember. A dollár egységével délelőtt 217,70-218,30 forint között folyt a kereskedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!