Meglódult a Dow Jones

A New York-i index jelentős nyereséggel zárt a 2001 novembere óta nem látott alacsony olajárnak, valamint a kedvező makrohíreknek köszönhetően.
Molnár Csaba, 2004. december 2. csütörtök, 08:01
Fotó:


A tengerentúlon meggyőző emelkedéssel kezdtek a mutatók, ebben a 47 dollárig eső New York-i olajár mellett nagy szerepe volt a feldolgozóipar töretlen bővüléséről szóló makrohírnek is. Az egyik remekül szereplő papír a Pfizer volt, miután a világ legnagyobb gyógyszergyártója megemelte előrejelzéseit. A Wal-Mart és a Home Depot is szépen hízott, pedig egy nappal korábban a kisker cégek karácsonyi forgalma miatti aggodalom még a mélybe lökte az árfolyamokat.

A Dow Jones markánsan, 1,56 százalékkal erősödött a nap végére, ez 162,2 pontot jelent, az index záróértéke 10 590,22 pont volt. A Nasdaq Composite ennél nagyobbat ugrott, 1,98 százalékkal vastagodott, így a kereskedés végén 2138,23 ponton állt. A Microsoft 1,6 százalékos erősödéssel járult hozzá az emelkedéshez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK