Meglódult az euró

A közös deviza jegyzése péntek délután újra 285 forint közelébe sodródott.
NAPI, 2010. augusztus 27. péntek, 13:56
Fotó:

Az euróért péntek délután már 284,85 forintot kértek a bankközi piacon, a hazai deviza közel fél százalékos gyengülése mellett a térség többi fizetőeszköze is veszített a közös devizával szembeni pozíciójából. A zloty és a cseh korona is 0,3, a lej pedig 0,1 százalékkal gyengült.

A svájci frankért 218,30 forintot, a dollárért 223,80 forintot kínáltak a devizapiacon. A frank az euróval szemben újra leszúrt 1,30 alá, tovább erősödve a csütörtöki záróértékéhez képest, mielőtt az előző esti szintekre 1,3030 fölé vonult vissza.

A zöldhasú pénteken reggel újra rohamra indult az euró ellen, s 1,2690-ig jutott, mielőtt újra a csütörtöki zárószintekhez hátrált volna.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK