Meglódult Európa

A Sears és a Kmart 11 milliárd dolláros egyesülése, melynek keretében az Egyesült Államok harmadik legnagyobb kiskereskedelmi áruházlánca jön létre, nem hagyta hidegen a piacokat: nemcsak New Yorkban, de az öreg kontinensen is száguldottak a mutatók.
Kummer Krisztián, 2004. november 17. szerda, 19:00
Fotó:

Az öreg kontinensen megmozgatta a befektetők fantáziáját a Sears-Kmart sztori: a szektor erejébe vetett hitnek köszönhetően felfelé törtek az árfolyamok, különösen a francia Carrefour és a német Metro szerepelt jól. A tech-szektorban a chipgyártók jeleskedtek, elsősorban a pozitív kommentektől támogatott Infineon-papír drágult látványosan. Hiába száguldott azonban napközben a Vivendi Universal részvénye a társaság megemelt éves várakozásának nyomán, a délutáni profitkivét végül hajszállal a keddi záróérték alá nyomta az árfolyamot. Az EADS-papír kurzusát is nyomás alatt tartották a piaci pletykák, melyek szerint a cég - amennyiben nem jön össze a fúzió a francia Thales-szel - fel kívánja vásárolni a brit BAE Systems egyes részlegeit. A Zürich Financial Services eredményeinek látványos romlása ellenére a cég részvénye csak minimális értékcsökkenést volt kénytelen elkönyvelni. Az Unilever ezzel szemben a Lehman Brothers-leminősítés negatív hatásait is leküzdve a nyertes oldalon tudta befejezni a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK