A DJIA 1,1 százalékkal 10 145 pontra emelkedett, a Nasdaq Composite 1,4 százalékkal 2177 pontra javított, az S&P-500 pedig 1,0 százalékkal 1079 pontra kúszott fel.


A befektetők a jelek szerint sokkal inkább megörültek a Görögország megsegítéséről szóló uniós híreknek, mint a nyugat-európai piacok, holott a konkrét lépésekről eddig vajmi kevés derült ki.

A tőzsdézők kedvezően fogadták a Philip Morris vártnál nagyobb eredményét és a mellé bejelentett 12 milliárd dolláros részvényvisszavásárlási pogramot, az olajpapírokat pedig a Nemzetközi Energiaügynökség által felfelé módosított idei globális olajfogyasztási prognózis serkentette drágulásra. A hangulatra kedvezően hatott, hogy a múlt héten a vártnál kevesebben jelentkeztek munkanélküli segélyért az USA-ban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!