Megmenekülhet a Sziget

A tulajdonostárs nehéz helyzete nem jelent problémát a Sziget rendezvényeinek szempontjából – mondta el Generdai Károly az Est Media (ex-econet) mai közgyűlésén.
Mezősi Tamás, 2011. április 29. péntek, 14:05
Fotó:

Abban vagyunk érdekeltek, hogy az Est Media a tervezett reorganizációs programot rendben végrehajtsa, melyben partnerek kívánunk lenni. Nem akarunk új tulajdonostársat, ezért igyekszünk segítő kezet nyújtani a vállalatnak - tette hozzá.


A közgyűlésen - mely csekély érdeklődés mellett zajlott, mindössze 3,9 millió részvény tulajdonosa képviseltette magát - az igazgatóság előterjesztéseinek legnagyobb részét egyhangúlag fogadták el a tulajdonosok.


A rendezvényen sokkal több konkrétum azon túl, ami már az Est Media több közleményéből is kiderült, miszerint a cég nehéz helyzetben van, szigorú portfolió-tisztítást hajtanak végre, csak a nyereséget termelő leányvállatokat tartva meg, nem hangzott el. Az átszervezés tömeges elbocsátásokkal jár majd, a Neo-t eddig kiszolgáló sales és adminisztratív tevékenységet végző gárdától például teljes egészében kénytelenek lesznek megválni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK