A csütörtök, ahogy az elmúlt napokban megszokhattuk eseménytelenül indult, ám az amerikai makroadatok megmozgatták a piacokat - mondta a Napi Gazdaság érdeklődésére Bámli Károly, a Commerzbank üzletkötője.

A tengerentúlról érkező hírek szerint az elmúlt héten ismét emelkedett a munkanélküli segélyért először folyamodók száma, csökkent a megkezdett házépítések száma, de a kiadott építési engedélyek száma a várakozások fölött bővült. Ennek köszönhetően az 1,2280-as szintjéről egészen 1,2335-ig erősödött az euró a dollárral szemben, ebből pedig a forinttal együtt az egész régió profitált. A hazai fizetőeszköz a 278,2-ről 277,5-ig ment le az euróval szemben, ennél jobban csak a lengyel z³oty tudott erősödni csütörtökön. Mindezzel együtt az egyre közelgő hétvége miatt alacsony a likviditás Bámli szerint, így egy dollárért 225,1, az angol fontért 354,2, a japán jenért 2,8455, míg a svájci frankért 231,5 forintot kértek délután fél ötkor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!