A reggeli órák eseménytelenül teltek a forint piacán, később azonban esésnek indult a hazai fizetőeszköz, így a korábbi 293-as szintről egészen 295,5-ig estünk az euróval szemben.

Messzemenő következtetéseket ebből nem szabad levonni - mondta a Napi Gazdaság érdeklődésére Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője. Véleménye szerint semmi különös nem történt, mindössze annyi, hogy a mostani "lassú és álmos" piacon, ha valakinek egy nagyobb tételt kell megvennie, akkor a szokásosnál valamivel nagyobbat mozdul a forint is.

A szakember szerint nagyobb mozgásokra továbbra sem kell számítani, az euróval szemben várhatóan megmarad a forint a 292 és 295 közötti sávban a következő napokban. Ennek megfelelően délután kettő óra előtt pár perccel ismét 294,5 forintot ért egy euró. Egy dollárért ekkor 225,3, egy fontért 346,1, egy svájci frankért 238,3, míg a japán jenért 2,2664 forintot kértek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!