Akárcsak a hétfő, a kedd is viszonylag eseménytelenül telt a forint számára a devizapiacon, majd dél körül mintegy 50 fillért estünk az euróval szemben. A minimális gyengülésnek nincs különösebb oka, hiszen például a délután kettőkor bejelentett 20 bázispontos kamatcsökkentés sem lepte meg a piacot, ők is ezt várták - közölte a Napi.hu érdeklődésére Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője.

Mint mondta most 292-295-es range-ben mozog a forint, aminek egyelőre az alját súroljuk, így nem lenne meglepő, ha a következő napokban 295-ig is elmenne a forint. És ne feledjük, hogy a devizahiteles mentőcsomagnak sem lesz pozitív hatása - tette hozzá Kolba, aki szerint azonban így sem valószínű, hogy a közeljövőben 296 fölé gyengülnénk az euróval szemben.

Délután fél három előtt pár perccel egy euró 293,3, egy dollár 213,1, egy font 342,5, egy svájci frank 237,2, míg a japán jen 2,1740 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!