Megmozdult Budapest az adócsökkentés hírére

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 31,76 pontos, 0,11 százalékos csökkenéssel, 29 941,07 ponton zárt csütörtökön.
MTI-Eco, 2016. november 17. csütörtök, 18:56
Fotó: Reuters

A Mol 55 forinttal, 0,30 százalékkal 18 245 forintra erősödött, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 24 forinttal, 0,30 százalékkal 8036 forintra csökkent, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,25 százalékkal 485 forintra nőtt, forgalma 1,2 milliárd forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,85 százalékkal 5850 forintra esett, a részvények forgalma 3,5 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 10,8 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Andorkó László, a Raiffeisen Bank devizakereskedője az M1 csatornán elmondta: mínuszban indult a kereskedés a magyar tőzsdén, majd a társasági adó csökkentéséről szóló bejelentés mintegy 1,5 százalékos emelkedést okozott rövid idő alatt, de a nap végére visszacsúszott a részvényindex, kis mínuszban zárt a BUX.

Hozzátette: a blue chipeket tekintve vegyes volt a kép, a legjobban a Magyar Telekom szerepelt, kis emelkedéssel zárt a Mol is, az OTP és a Richter viszont mínuszban fejezte be a kereskedést.

A KBC Equitas elemzése szerint a magyar részvénypiac pozitívan fogadta a társasági adó csökkentéséről szóló bejelentést, de a kereskedés végére leolvadtak a pluszok. Az adócsökkentés fiskális stimulusként is értelmezhető, amiből a gazdasági növekedés erősödését olvashatják ki a befektetők, ez áttételesen kedvező lehet a magyar részvényeknek, azok közül is elsősorban talán az OTP-nek és a Magyar Telekomnak - olvasható az elemzésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK