Megmozgatta a dollárt az amerikai GDP-adat

Kismértékben erősödött a dollár a vártnál jobb harmadik negyedéves, éves összevetésben 3,9 százalékos amerikai GDP-növekedést mutató jelentés után.
NAPI Online, 2007. október 31. szerda, 14:05
Fotó:

A hír a dollár szempontjából felemás, hiszen a gyorsabb GDP-bővülés egyrészt kedvező fejleményt jelent, és bár úgy tűnik, kevésbé van szükség olcsóbb hitelekre a gazdaság fellendítéséhez, a makroadat a kamatcsökkentési várakozásokon nemigen változtatott. (A Fed ma várhatóan 25 bázisponttal 4,25 százalékra csökkenti az irányadó rátát.) A kedd délután még 1,4410 alatt járó euró/dollár-jegyzés a makroadatok közlése előtt 1,4460-nál járt, majd az 1,4420-as szintről visszapattanva ismét 1,4440 közelébe emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK