Az euróval, a dollárral és a svájci frankkal szemben is begyengült a forint a Fed kamatdöntését követően, azonban fél kilenc körülre az euróval szemben már a keddi késő délutáni szint alatt járt.

Az euró/forint kurzusa nap közben a 311,30 és 312,33 forintos sávban mozgott. Az amerikai jegybank este hét órakor kiadott közleményét követően gyengülésnek indult a magyar deviza a keddi késő délutáni szintje, 311,64 közeléből, egészen 312 fölé jutott, majd fél kilenc körülre újra a keddi szint alá bukott és 311,91-nél járt az euró jegyzése.

A dollárral szemben már kissé egyértelműbb volt a helyzet: szintén este 7 óra után lódult meg a magyar pénz és egészen 286,42-ig szaladt az árfolyam a 281 forint körüli szintről. Este fél kilenc körül még mindig 285,30 közelében ingadozott.

A svájci frankkal szemben is egy határozott gyengülést mutatott a forint, az alpesi deviza jegyzése 287,94 forintig ment, ahonnan fél kilenc körülre 286,76 forintig sikerült visszacsorognia a magyar fizetőeszköznek.

Az euró/dollár kurzusa a fed döntését követően 1,08974-ig süllyedt e szint közelében is ragadt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!