Megnyugodhatunk, volt kereslet a magyar állampapírokra

Két-háromszoros lefedettség mellett keltek el az államkötvények a csütörtöki hármas aukción. Ez azért jó hír, mert a 12 hónapos diszkontkincstárjegyek múlt heti aukcióján az eredetileg tervezett mennyiségre nem volt elegendő a kereslet.
NAPI, 2010. június 17. csütörtök, 12:05
Fotó:

A három éves papírok esetében a 25 milliárdos mennyiségre 61,5 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat az elsődleges forgalmazók, míg az öt éveseknél 15 és 42,6, a tíz éveseknél pedig 10 és 19,9 milliárd forint volt a kínálat illetve a kereslet összege.

A három éves állampapírok esetében a 7,01 százalékos átlaghozam 11, az öt éveseknél a 7,32 százalék 3, a tíz éveseknél pedig a 7,68 százalék 16 bázisponttal múlja felül a szerdai másodpiaci benchmarkot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK