Zárásra 94 dollárig jött le az árfolyam, ez így is több mint  duplája a kibocsátási árnak.

 

Ez is ékes bizonyítéka annak, hogy a befektetők akár még magasabb árazás mellett is ki vannak éhezve az internetes közösségépítő oldalakra. Az elsősorban álláskeresőkre és munkaerőszerzésre, speciális szakemberek keresésére kihegyezett "szakmai Facebook" a szerdai IPO során 7,84 millió részvényt értékesített, amiből 362,8 millió dollár folyt be az értékesítő tulajdonosok kasszájába − írta a Reuters.

A kibocsátási ár alapján 4,25 milliárd dollárt ér a LinkedIn, úgy, hogy a menedzsment számításai szerint az amerikai számviteli szabályok szerint idén még veszteséges lesz a cég, a tegnapi tőzsdei árak alapján azonban a cég értéke meghaladja a 8 milliárd dollárt. A szerdai IPO-n a 2010-es bevételek 17,5-szeresén keltek el a részvények, szemben a Google jelenlegi hatszoros visszatekintő papíronkénti árbevételével, azaz a fokozott várakozások mellett nem mondható olcsónak a részvény. Az erős befektetői kereslet egyéb tőzsdére készülő közösségépítő oldalak − így például a Facebook, a Twitter, a Groupon vagy a netes játékokat fejlesztő Zynga − számára is jelzésértékű lehet. A Facebook − amelynek kibocsátása 2012 áprilisa körül válik esedékessé − a menedzsment tagjainak legutóbbi otc-ügyletei alapján mintegy 70 milliárd dolláros piaci értéket képviselhet, szemben az év eleji 50 milliárdos implicit kapitalizációval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!