Az euró/dollár keresztárfolyam az 1,27-es szintet is megközelítette a múlt hét végi nagy rallyban, azonban a ygors emelkedés miatt túlvett lett a keresztárfolyam, így normálisnak tekinthető, hogy az 1,26-os szintig visszakorrigált hétfőn a devizapár. A nagy kérdés inkább az, hogy jönnek e újabb jó hírek, amik újabb lökést adhatnak az eurónak, vagy egyelőre ennyi volt az optimizmus a piacokon.

A kisebb korrekció természetesen nem hagyat érintetlenül a térségi devizákat így a forintot sem. A magyar fizetőeszköz ugyanakkor nem gyengült sokat, a 285 alatti szintekről 286-ig jött vissza az árfolyama az euróval szemben. Mivel a svájci frank az euróval szemben érdemben nem mozdult el, így a jegyzése továbbra is 238 forint körül van. Egy dollárért 227 forintot kellett fizetni hétfőn délután.

A másodlagos állampapírpiacon ugyanakkor hozamcsökkenés volt, egyedül a hat hónapos diszkontkincstárjegy hozama stagnált. A visszaesés mértéke 5 és 10 bázispont között volt, ami nyugodt napot jelzett. Az átlagos hozamok 7,03 és 7,80 százalék között szóródtak a hét első napján.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!