Megpihent egy kicsit a forint árfolyama

Nem történt túl sok minden szerdán a devizapiacon, aminek több oka is van.
Deák Bálint, 2012. július 4. szerda, 16:22
Fotó: Napi.hu

Kedden még 286 fölött is járt a forint árfolyama az euróval szemben, azonban délutánra már 284-et is megközelítette ez az érték. Az ország kockázati felárat mutató CDS is 500 pont alatt forgott, ami kéthónapos csúcsot jelentett - hívja fel a figyelmet Bamli Károly, a Commerzbank szakértője. Mindez a jó nemzetközi hangulat mellett a közelgő IMF/EU-s tárgyalásoknak is köszönhető. Szerdán ugyanakkor már érdemben nem mozgott az árfolyam, amely a 285-ös szint környékén áldogállt. Ez egyrészt az amerikai ünnep miatt zárva tartó tengeretúli piacoknak tudható be illetve annak is, hogy csütörtökön az uniós jegybank kamatdöntő ülése előtt kivártak a befektetők. Ez látszott az euró/dollár keresztárfolyamon is, amely az 1,25-ös szint felett egy picivel forgott. Komolyabb mozgás azonban csak csütörtökön várható ebben a keresztárfolyamban is. Délután egy dollárért 227 forintot, míg egy svájci frankért 237,50 forintot kellett fizetni.

A stagnáló hat hónapos kincstárjegy kivételével csökkentek a hozamok a másodlagos állampapírpiacon is. A visszaesés ugyanakkor minimális volt, csupán 2-8 bázispont között mérséklődtek a hozamok. Így az átlagos hozam 7,03 és 7,77 százalék között változott a hét közepén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK