BUX
39663

Megpihentek az OTP-befektetők

A BUX 0,3 százalékos pluszban állt nem sokkal dél után. Az indexet a Mol és a Richter húzta fel.

NAPI, 2010. augusztus 6. péntek, 12:57

A BÉT-en gyorsan elfogyott a reggeli lendület, a BUX a nap eleji szintekről csökkenve egészen 22 951 pontig esett, majd innen kezdete meg lassú korrekcióját. Koradélutánra a mutató újra a reggeli szintek közelébe emelkedett, sőt, meg is haladta azokat, így új napi csúcsát jelenlegi értékénél 23 051 pontnál érte el, ami 0,3 százalékkal magasabb a csütörtöki zárószintnél.

Nyereséggel forognak a Mol és a Richter részvényei, ám előnyük az előző napi zárószintekhez képest mérsékelt. A Mol 0,6 százalékos felárral 20 625 forinton cserél gazdát, ez egyúttal napi legmagasabb értéke is eddig.

A Richter bár gyengén kezdett, mostanra 0,2 százalékos pluszba került, így 46 440 forintot ér.

A Magyar Telekom jegyzése többször ostrom alá vette már az előző napi zárószinteket, ám meghaladni még nem tudta azt; a távközlési cég részvényei 680 forintot értek fél egy körül - ezen az áron érkezett rá az utolsó kötés csütörtökön. A papír még így magasabban forog a Nomura legújabb célár-ajánlatánál. A japán brókercég 705 forintról 695 forintra módosította a részvényre vonatkozó célár-javaslatát pénteken.

Az OTP reggel látszólag lendületet vett, hogy eltávolodjon az 5400 forint környéki támaszszinttől, ám jegyzése az 5450 forintos maximumértékről gyorsan visszazuhant az előző napi zárószintre, s koradélutánig sem tudott elszakadni onnan.