Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az, hogy az Standard & Poor's stabilról a leminősítést valószínűsítő negatívra változtatta Magyarország szuverén adósbesorolásának kilátását, csak átmenetileg gyengítette a forintot, miközben az amerikai kamatcsökkentési várakozásokat erősítő tengerentúli inflációs adat a hazai deviza malmára hajtotta a vizet. A piacok ugyanakkor kedvezőtlenül fogadták, hogy a Bear Stearns likviditási helyzetének jelentős romlása miatt közvetlen beavatkozásra szorult, holott korábban azt állította, nincsenek ilyen jellegű problémái. A dollár jegyzése jóval szűkebb, 1-1,5 forintos sávban mozgott, az EUR/HUF- és az EUR/USD-árfolyamok változása ugyanis jobbára kiegyenlítette egymást. A nap talán legérdekesebb fejleménye volt, hogy paritás alatt is járt a svájci frank és az amerikai deviza egymáshoz viszonyított jegyzése, ám lapzártánkkor egy frank már 1,0056 dollárt ért. Az ING Bank üzletkötője úgy vélte, ha lesz is március 15-én felfordulás, az legfeljebb rövid távon gyengítheti a forintot, de könnyen előfordulhat az is, hogy hétfőre teljesen túlteszik magukat az eseményeken a piacok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!