A Budapesti Értéktőzsde indexe 21 340 pont körül tartózkodott az első percek után, ami mintegy 0,4 százalékos emelkedést jelentett, de nemsokára a piros tartományba hullott az index, és negyed tíz után már kis mértékben gyengült.

Az OTP 5676 forinton nyitott a tegnapi 5720 forintos záróár után, de percek alatt 5730 forint közelébe emelkedett. Innen azonban hamarosan ismét dél felé vette az irányt a bankpapír jegyzése, és minimális, nem egészen 0,1 százalékos gyengüléssel 5717 forint körül forgott.

A blue chipek között csak a Mol drágul, az olajpapírnak a jelek szerint nem árt a várttól elmaradó eredmény. A részvény 0,3 százalékkal emelkedik. Gyengül viszont az MTelekom, a távközlési cég papírja 0,1 százalékkal, a Richter részvénye pedig 0,5 százalékkal kerül kevesebbe, mint hétfő délután.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!