A késő délelőtt megindult emelkedés folytatódott a nemzetközi piacokon, a likviditás ösztönző lépésekről érkező hírek és találgatások, a Bank of England bejelentése, amely szerint a kincstárral közösen lépéseket tesznek a likviditási helyzet javítása érdekében a BÉT-en is megtette hatását. Negyed kettőkor a BUX index 1,2 százalékkal emelkedett, s 17 056 ponton járt. Az emelkedést a Magyar Telekom részvényei vezetik, a távközlési társaság részvényeinek árfolyama 450 forinton jár, ez 2,2 százalékkal haladja meg a tegnapi záróértéket. Az OTP egy százalékkal erősödött, 3462 forintra, a Mol 0,8 százalékkal értékelődött fel, 15 955 forint. A Richter másfél százalékkal erősödött, 36 800 forintra. 6 százalékkal emelkedik az E-Star kurzusa, a részvény árfolyama 1951 forintra ugrott. Ugyanakkor a forgalom elképesztően alacsony még mindig, nem éri el a 2,5 milliárd forintot.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!