Az amerikai makroadatok napvilágra kerülését megelőzően a legfontosabb tengerentúli futures tőzsdeindexek legfeljebb néhány tized százalékos veszteséget mutattak, ám a mutatók megjelenése után röviddel a Dow Jones futures már 1,5, a Nasdaq futures pedig 2,2 százalékos mínuszba csúszott. Európában sem volt jobb a helyzet, hiszen a Footsie 2,1, a CAC-40 1,5, a DAX pedig 3,1 százalékos mínuszban volt, miközben a BUX 2 százalékkal múlta alul tegnapi záróértékét. Az elmúlt hónapban a várt 0,1 százalékpontos emelkedés helyett 0,3 százalékponttal 6 százalékra emelkedett a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban. A munkaerőpiac másik fontos adata is csalódást keltően alakult, a Bloomberg prognózisában szereplő 28 ezres csökkenés helyett 45 ezerrel csökkent a feldolgozóipari munkahelyek száma, miközben a nem mezőgazdasági munkahelyeknél a prognosztizált 35 ezres növekedés helyett 40 ezres visszaesés következett be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!