Megrázta magát a pesti tőzsde

Délig folytatta reggel megkezdett lassú emelkedését a BUX. Forgalom viszont nincs.
NAPI, 2011. április 19. kedd, 12:09
Fotó:

Délben már másfél százalékos emelkedésben állt a BUX index, a vezető mutató 23 632 pontig menetelt a kereskedés első felében. Az OTP részvényei 2 százalékos pluszban járnak 6067 forinton. Nagy fordulatot hajtott végre a Mol, a délelőtt folyamán 23 650 forintig is leküldték az eladók az olajipari részvény árfolyamát, innen azonban hirtelen emelkedni kezdett, s már pluszban jár, 24 150 forinton. A Magyar Telekom fél százalékkal drágult, 607 forintra.

Az Egis is sebességet váltott, a kisebbik gyógyszercég részvényei másfél százalékkal, 19 800 forintig ugrottak. Ezt tette a Richter is, 640 forintot drágult, 37 240 forintra.

Megtorpant az econet rally, a tegnap földbe döngölt részvények felpattanásának a kereskedési sáv szabja a határt 41 forinton jár a papír, ami 5 forintos drágulást jelent.

Az egyetlen technikailag aggasztó momentum, hogy az emelkedés egyelőre elég alacsony forgalom mellett történik, délig alig 6,5 milliárd forint értékben cseréltek gazdát részvények az azonnali piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK