Megremegett Ázsia

A FED júniusi üléséről szóló jegyzőkönyv nyilvánosságra kerülése után tovább romlott a hangulat a tengerentúlon, ami a zárásig kitartott. A kockázatkerülő magatartás az ázsiai kereskedésre is átragadt, és komoly mínuszokba kerültek az irányadó távol-keleti indexek.
portfolio.hu, 2012. július 12. csütörtök, 08:54
Fotó: Napi.hu

Az ázsiai esésben részben szerepet játszhat, hogy az USA-ban tegnap este publikálták a FED júniusi üléséről a jegyzőkönyvet, amely szerint csak néhány jegybankár vélte úgy, hogy a gazdaság beindításához újabb eszközvásárlási program, azaz harmadik quantitative easing kell.

A kínai gazdasági növekedéssel kapcsolatos aggodalmak erősödése, valamint a gyengeség jeleit mutató amerikai gazdaság árnyékában a vezető ázsiai indexek jelentős mínuszokat halmoztak fel. A Nikkei 225 1,6, a Hang Seng 1,7, a Kospi 1,6 százalékot gyengült.

Nikkei225
AlfatraderHitachi Construction Machinery 2,1 százalékot gyengült annak ellenére, hogy a vállalat az április-júniusi időszakban az üzemi eredménye emelkedésére számít, köszönhetően a remek amerikai és japán értékesítéseknek.

A luxuscikkek gyártói erős eladói nyomás alatt állnak, a Prada SpA 4, a Chow Tai Fook Jewellery Group 9,3 százalékot gyengült a hírre, miszerint a hongkongi üzleteiben jelentős bevétel visszaesést vár.

Az exportőrök is csúnya teljesítményt nyújtottak, a Renesas Electronics 8,9, a Sharp 7, míg a Panasonic 4,5 százalékos csökkenést könyvelhet el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK