Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Reuters ma délelőtt vezető anyagban közölt elemzést számos szakértő megszólaltatásával arról, hogy a 2003-as bikapiachoz hasonlóan a mostani sem hagy beszállási lehetőséget a lemaradóknak, s ezért kár is a vásárlásokkal korrekcióra, visszaesésre várni.

Ennek ellenére a befektetők nem vettek, hanem nyitás után inkább eladtak a vezető amerikai tőzsdéken, annak ellenére, hogy a felülvizsgált második negyedéves GDP adat jobb lett a vártnál, s a munkanélküli segélyért folyamodók száma sem lett katasztrófálisan rossz (már ha heti 580 ezer fős létszámot valaki nem tekint katasztrofálisan rossz adatnak). Az egyik Fed kormányazó mindenesetre kifejtette a Marketwatch-nak, hogy a vártnál gyengébben alakulnak a munkaerő piaci folyamatok, s ez gyengítheti a gazdaság esetleges fellendülését.

Az S&P 500-as index 0,7 százalékkal csökkent fél órával a nyitást követően, a Dow Jones Ipari Átlag 42 ponttal került lejjebb, a Nasdaq Composite 20 ponttal csökkent.

A légitársaságok és a biotechnológiai cégek részvényei vezetik a korrekciót, pont ezek a szektorok voltak az elmúlt napok jó szereplői, így érthető, ha a beadásban is elöl járnak.

Csütörtök van, s sokak szerint ilyenkor az utolsó egy óra kiemelt fontossággal bír, annak iránya meghatározza a következő napok hangulatát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!