A nyugat-európai befektetők hétvégén alaposan megijedtek, és ahogy lenni szokott "pánik" idején, rögtön elfordultak az értékpapíroktól. Miközben az arany ára az égbe szökkent, a vezető tőzsdemutatók délnek vették az irányt és egész nap lefelé tartottak. A technológiai szektor komoly veszteségeket volt kénytelen elkönyvelni, az élen a német SAP és az Infineon járt. A Siemens-papír is hatalmasat bukott, miután a Merrill Lynch túlértékelődésre hivatkozva leminősítette azt. A Magyarországon is jól ismert E.On első háromnegyed éves eredménye viszont elmaradta a várttól, ami rossz hatással volt a részvény árfolyamára. A Henkel viszont visszakűzdötte magát a délelőtti mélypontról és minimális pluszban zárt, a cég ugyanis csökkenő forgalom mellett is növekvő üzemi nyreségről tudott beszámolni. A brit mmO2 mobilcég hiába mutatta fel első olyan félévét, melyben adózás előtti profitra tett szert, a nehéz piaci körülmények és a kemény konkurenciaharc miatt aggódó befektetők nem keresték a papírt. A Footsie 1,32, a CAC-40 2,59 százalékos mínuszban zárt, így előbbi 4 338,90, az utóbbi 3 359,30 ponton zárt. A DAX 3,24 százalékos esést követően 3 674,54 ponton fejezte be a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!