A török líra 1,7 százalékot vesztett értékéből, mivel a visszaeső ázsiai tőkepiacok csökkentették a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát, ami a feltörekvő piacok iránti érdeklődés lanyhulásában ölthet testet. A líra dollárárfolyama 1,2100-re nőtt a pénteki 1,1900-ról, igaz, még így is 17 százalékkal alacsonyabban van az év eleji értéknél. Az ázsiai tőzsdék jelentősen visszaestek hétfőn, a Nikkei 15 hónapja nem látott alacsony szinten zárt, a jen pedig 18 hónapja nem volt olyan gyenge a dollárral szemben, mint ma. Miután megfigyelők szerint - meghatározó, forintspecifikus hírek hiányában - jelenleg alapvetően a lengyel zlotyval és a török lírával kapcsolatos események határozzák meg a hazai deviza jegyzését, a magyar fizetőeszköz is gyengült: a Hamilton adatai szerint a kora reggeli órákban 255 forint közelében tetőzött az euró kurzusa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!