Az azonnali tőzsdei forgalom ezeknél a cégeknél csaknem 30 százalékkal ugrott meg, ezen belül az ügyfelek megbízása alapján teljesített kötések volumene 36 százalékkal, 1185 milliárd forintra nőtt.

Az MNB adataira hivatkozva a lap azt írta, hogy az értékpapírok azonnali tőzsdei forgalma 1845,3 milliárd forint lett az év első három hónapjában, 27 százalékkal magasabb a tavalyinál. A származtatott piacon több mint 2000 milliárd forint volt a tőzsdei forgalom, ami 6 százalékkal haladta meg a tavalyi hasonló időszakét.

Fotó: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!