A Goldman az S&P-500 indexben szereplő cégek 2012-es átlagos EPS-várakozását a korábbi 106 dollárról 104 dollárra csökkentette. A bank szerint 2012 legjobban teljesítő szektorai az energia, tartós fogyasztási javak és az infotech társaságok lesznek, a ciklikus fogyasztási javak, és közszolgáltatók részvényeit viszont alulsúlyozásra javasolta ügyfeleinek.

Az elemzők arra számítanak, hogy a második negyedévben felpattan az USA GDP-je az első negyedéves szintről.

Az S&P-500-ra vonatkozó célárcsökkentése azt jelenti, hogy a Goldman várakozása szerint még mindig tíz százalékos emelkedési potenciál van idén a 1320 ponton tartózkodó indexben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!