Mégsem bennfenteskedett a Mol?

Új eljárásra kötelezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét a Fővárosi Bíróság a Mol tavaly decemberi megbüntetése ügyében - közölte az olajcég a BÉT honlapján.
NAPI, 2008. november 5. szerda, 10:15
Fotó:

Akkor a felügyelet összesen 48 millió forintra büntette meg az olajcéget, mert a hivatal szerint bennfentes módon kereskedett saját részvényeivel. A büntetést a társaság a június 15-i napot követő időszakban folytatott sajátrészvény-ügyletek miatt kapta, mivel a felügyelet határozata szerint megsértette a bennfentes kereskedelem tilalmára, illetve a bennfentes információk nyilvánosságra hozatalára és késleltetésére vonatkozó határozatokat.

A büntetés az előbbi miatt 43, utóbbi kettő miatt 5 millió forintról szólt. A Mol már akkor közölte, hogy vitatja a büntetést és jogorvoslatért folyamodik. A mostani közlemény szerint a PSZÁF korábbi ítéletét a bíróság hatályon kívül helyezte és új eljárásra utasítja a felügyeletet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK