Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) jelentése szerint az állampapírok pénteki bankközi kereskedésében 13 bázisponttal 6,25 százalékra emelkedett a legrövidebb lejáratú, háromhavi diszkontkincstárjegyek hozama. A hat- és tizenként havi dkj-k hozamszintje ennél alacsonyabb szinten (6,10 illetve 6,05 százalékon) maradt, ám előbbinél is hozamnövekedést hozott a másodpiaci kereskedés. A kamatdöntés előtti utolsó kereskedési napon a benchmark hozamok pozitív korrekciója arra enged következtetni, hogy a korábbi vélekedéseket elvetve a pénzintézetek már csak 25 bázispontos kamatvágásra számítanak az MNB monetáris tanácsától. Az éven túli lejáratok esetében érdemi elmozdulás nem történt, itt a hozamok továbbra is 7,33-7,87 százalék között szóródnak.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!