A bank szerdai közleménye emlékeztet arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának hétfői döntése visszaállította az irányadó kéthetes kamathoz mért plusz-mínusz 1 százalékos kamatfolyosót és eltörölte a kéthetes betétnél a mennyiségi korlátot. - Az OTP Bank árazásért felelős testülete a Monetáris Tanács határozata nyomán azonnal áttekintette a betéti kamatokat, illetve a korábbi 200 bázispontos jegybanki kamatcsökkentés hatására érvényesített, illetve elhatározott kamatcsökkentési intézkedéseket. Felülvizsgálta a törvényi kötelezettségnek megfelelően meghirdetett, ám csak március 8-tól hatályos betéti kamatcsökkentést - tájékoztatta az MTI-t Hegedűs Éva, a hitelintézet ügyvezető igazgatója. A pénzpiaci folyamatok elemzése alapján meghozott és szerdán véglegesített döntés értelmében a folyószámlán 6 és 12 hónapra lekötött változó kamatozású betétek körében a bank nem érvényesíti a korábban közzétett 25 bázispontos kamatcsökkentést - közölte Hegedűs Éva. Ennek eredményeként a lekötési idő és a lekötött összeg függvényében a jelenleg realizálható éves kamat 4,5 és 4,95 százalék közötti marad. A legnagyobb magyarországi bank jelenleg több mint 834 milliárd forintnyi folyószámlabetétet kezel, ami az előző év hasonló időszakához képest több mint 30 százalékos növekedés. - A megtakarítások növekedése fontos jelzője a gazdasági folyamatok kedvező alakulásának - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató. - Ugyanakkor az OTP Bank természetes érdeke is egyben, hogy kedvező kamatokkal is növelje a megtakarítási hajlandóságot, illetve a folyószámla tulajdonosok körét - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!