Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem változott pozitívan a Goldman Sachs elemzőinek a Tesla Motors papírjaira vonatkozó véleménye azt követően, hogy meglátogatták az elektromosautó-gyártó fremonti üzemét. Az elemzőház éppen ezért továbbra is semleges a részvények ajánlását illetően, míg célárát 210 dolláron tartja.

Nemrég a Deutsche Bank emelte fel a Tesla célárfolyamát 310 dollárra és fogalmazott meg vételi ajánlást a cég papírjaira. Döntése hátterében az állt, hogy optimistább lett a Tesla gyártókapacitás-növekedésének köszönhetően (800 darab/hét) és pozitívan értékelte az üzemi marzs növekedését (26,8 százalék).

Szeptember elején pedig a Stiefel Nicolaus rukkolt elő 400 dolláros célárral és javasolta vételre a Tesla-részvényeket. Az elemzőház egy fremonti gyárlátogatást követően kijelentette: a Tesla olyan területet (elektromosautó-gyártás) célzott meg, és szerzett ott versenyelőnyt, amit könnyen meg tud majd védeni. Ezért a 2017-es 6,14 dolláros EPS várakozását 8,28 dollárra emelte, amit a következő generációs Model X várhatóan a korábban vártnál kedvezőbb árazásával, a Model S és X járművek terv feletti gyártási kapacitásával, a 33 százalékos bruttó marzzsal és a csupán minimálisan emelkedő K+F és értékesítési/adminisztratív költségekkel indokoltak.

Pénteken 1,7 százalékot esett a Tesla árfolyama, amiben az is szerepet játszhat, hogy nemrég a cég vezére, Elon Musk egy interjúban úgy fogalmazott, hogy véleménye szerint a legutóbbi csúcs (291 dollár) közelében már túl magasan van a részvények árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!