A Bloomberg által megkérdezett 86 elemző közül a legoptimistább 121, a legpesszimistább 10 ezer új munkahellyel számolt. A munkanélküliség 4.7 százalék volt az előző hónapban. Az adatokat kommentáló elemzők a Bloombergnek elmondták, hogy a hitelpiaci válság és az ingatlanpiaci visszaesés ellenére a vállalkozások mind több munkahelyet teremtenek, így egyre valószínűbb, hogy az USA gazdasága nem fog recesszióba süllyedni. Szeptemberben 96 ezer új munkahely jött létre. 

A kedvező hírre a dollár erősödött az euróval szemben - pontosabban fogalmazva ledolgozta a délelőtti veszteségének egy részét - euróhoz mért jegyzése 1,4470 volt kettőkor. A nyugat-európai részvényindexek is pozitívan reagáltak a hírre, a DAX délelőtti veszteségének felét ledolgozta, kettőkor 0,5 százalékos mínuszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!