Megszakadni látszik az európai trend

Nincsenek nagy mozgások szerda reggel az európai piacokon, de az összes index enyhe mínuszban kezdte a napot.
NAPI, 2009. július 22. szerda, 09:45
Fotó:

Szűk sávban mozogtak a részvények az európai tőzsdéken a szerdai nyitást követően, miután az előző hét napban folyamatosan nőttek a mutatók és tegnap megdöntötték a 2009-es csúcsút - írja a Marketwatch.

A brit FTSE 0,15 százalékos csökkenést követően 4474 ponton állt, a párizsi CAC 0,44 százalékos veszteséggel nyitott és 3288 pontra esett, míg a frankfurti DAX 0,25 százalékkal ment lejjebb, 5081 pontig.

A technológiai vállalatok papírja emelkedtek: az Apple kedvező negyedéves eredményeinek hatására a cég papírjai közel 9 százalékkal erősödtek. A bányaipari társaságok papírjainak árfolyama nyomás alá került - a BHP Billiton publikálta termelési adatait, aminek hatására a papírok 1,15 százalékkal estek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK