A nyersolaj hordónkénti ára visszazuhant New Yorkban 37 dollárra, ami a nemrég még szárnyaló olajipari ágazat papírjait Nyugat-Európában a legrosszabbul teljesítő szektorrá rontotta le. A hírek középpontjában az öreg kontinensen az Euró Disney állt, a pénzügyi nehézségekkel küzdő cégnek ugyanis sikerült átütemeznie 2,3 milliárd eurós hitelállományát. A nap másik nagyforgalmú papírja a Philips volt, a cég ugyanis több jó hírrel is megpróbálta vásárlásra buzdítani a befektetőket - ám nem járt sikerrel. A társaság egyrészt csaknem megduplázta az utóbbi 12 hónap során kínai aktivitását, másrészt bejelentette, hogy akvizíciókkal kívánja megerősíteni a 12 százalékos üzemi szintű nyereségnövekedést produkáló Medical Systems leányvállalatának pozícióját. A DaimlerChrysler szintén Kínába igyekszik: a német-amerikai autógyár a következő néhány év során egymilliárd eurót kíván elkölteni kapacitás- és hálózatbővítésre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!