A Waberer's az első kilenc hónapban elért 546 millió euró árbevétele 10,2 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest - írta az MTI.

2018. harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest a kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) 30 százalékkal 18 millió euróra csökkent.

A nemzetközi árfuvarozási szegmensben 2018 harmadik negyedévében a rendszeres EBITDA 34 százalékkal visszaesett, a regionális szerződéses logisztika szektorban 11 százalékkal csökkent.

Lajkó Ferenc, a Waberer's International Nyrt. vezérigazgatója a az MTI-hez eljuttatott közleményben az írta, hogy 2018 harmadik negyedévében a piaci dinamikák szokatlanul kedvezőtlen hatással voltak pénzügyeikre. "Úgy látjuk, hogy az árufuvarozás piaca még nem árazta be teljes mértékben az elmúlt fél év megnövekedett üzemanyagköltségeit és szűkös járművezetői kapacitásait."

A vezérigazgató arra számít, hogy 2018-ban a csoport rendszeres EBITDA-ja 15-20 százalékkal elmarad a 2017. évitől.

A Budapesti Értéktőzsdén a Waberer's részvénye pénteken 2430 forinton zárt, a papír éves maximuma 5020 forint, legalacsonyabb árfolyama 2340 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!