A Mol menedzsmentje üdvözli azt a tényt, hogy egy versenytárs vonzó befektetésnek találja a társaság részvényeit, mindazonáltal leszögezi, hogy a Mol folytatja saját stratégiájának megvalósítását és nem kíván ilyen irányú stratégiai egyeztetésekről tárgyalni az OMV vezetésével - olvasható a közleményben. Az összeolvadás, mint potenciális lehetőség több ízben felmerült az elmúlt évek során, amelyet a társaság számos alkalommal megvizsgált. A Mol menedzsmentjének meggyőződése, hogy a térség két legnagyobb olajvállalatának szorosabb együttműködése a szinergiák kihasználására a régiós verseny kiiktatását jelentené, mely egyértelműen előnytelen és nem nyújt értéktöbbletet a közép-európai térség és annak érintett felei számára. Mint ahogy korábban, a Mol most sem támogatja olyan partnerek tulajdonszerzését, amelyek mögött erős külföldi állami befolyás és tulajdonviszonyok állnak.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!