– Egyetért-e a K&H Equities Rt. anyavállalata, a K&H Bank a PSZÁF vonatkozó határozatával vagy sérelmezi a vele kapcsolatos megállapításokat? Mi a véleménye a brókerházra vonatkozó megállapításokról? – Mivel a határozatról mi is a sajtóból értesültünk és a PSZÁF semmilyen hivatalos formában nem jelezte a brókercégre vonatkozó véleményét, nem tudjuk és nem is kívánjuk kommentálni egy harmadik cég tulajdoni viszonyait érintő határozatot. – Ki számít a K&H Equitiesnél „megkülönböztetett ügyfélnek”, bevett gyakorlat-e e kör pénzét nagyobb tranzakciók finanszírozására felhasználni? – A K&H Equities minden ügyfele azonos elbírálás alá esik, nem létezik „megkülönböztetett ügyfél” státus. A K&H Equities megbízásos alapon nyújt értékpapír-kereskedői szolgáltatásokat ügyfelei részére. – Az AÁK és az Autó Danubia közötti, a K&H Equities által lebonyolított diszkontkincstárjegy-tranzakció során valóban elvált egymástól a fizetés és a teljesítés? Ez az ügylet milyen kapcsolatban állt a Pannonplast-tranzakcióval? – A banktitokról és az értékpapír-kereskedelemről szóló jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy a brókercég volt vagy jelenlegi ügyfeleiről, a közöttük levő szerződéses viszonyokról az arra feljogosított szervezeteken kívül mások részére tájékoztatást adjon. – Felhasznált-e az egyes ügyfelek Pannonplast-vásárlásáról döntő brókerházi alkalmazott a Pannonplast-felvásárlásról szóló nem nyilvános információkat? (A Karsai Holding közlése szerint abban az időben a brókerház a Pannonplast-felvásárlásban ellenérdekelt Karsainak is tanácsadója volt.) – A brókercég nem dönt részvényvásárlásról. A brókercég, hasonlóan a piac többi szereplőjéhez, makrogazdasági és tőkepiaci elemzéseket és ajánlásokat készít, amelyeket ügyfelei és a nyilvánosság részére rendszeresen publikál. – Folyik-e, folyt-e a K&H Equitiesben PSZÁF-vizsgálat a Pannonplast-ügy kapcsán az ügyfélpénzek kezeléséről, illetve a tulajdonos K&H Bank indított-e belső vizsgálatot? – A PSZÁF májusban helyszíni vizsgálatot folytatott a jelzett ügy kapcsán a brókercégnél és jelenleg is zajlik egy, a PSZÁF által rendszeresen végzett helyszíni vizsgálat. A brókercég tulajdonosai, ahogyan azt a múlt héten bejelentették, belső vizsgálatot indítottak az ügyben. – A bankcsoporton belül milyen következtetéseket vontak le az ügy kapcsán? – Folyamatban lévő vizsgálatról nem tudunk nyilatkozni. – Mészáros János, a Britton Kft. ügyvezetője, a Pannonplast-felvásárlás egyik főszereplője korábban mikor, milyen beosztásban dolgozott a K&H Bank befektetési szolgáltató cégénél. Korábbi munkaviszonya összefügg-e a jelen ügy „házon belüli” kezelésével? – A vonatkozó adatvédelmi jogszabályok és belső előírások nem teszik lehetővé, hogy a bankcsoport volt és jelenlegi munkavállalóiról a hivatalos bejelentéseken túli információkról az arra feljogosított hivatalos szervezeteken kívül mások részére tájékoztatást adjunk.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!