A technikai elemzés egyik nagyágyújának számító Ralph Acampora meglehetősen aggódik a részvénypiacokon az elmúlt időszakban tapasztalt mozgások miatt, különösen a Dow Jones Industrial Average ad okot szerinte az aggodalomra.

A technikai elemzés "keresztapájaként" is emlegetett szakértő kiemelte, szerinte az árfolyamgrafikonok alapján történő kereskedésnek elsősorban a kockázatkezelésben lehet fontos szerepe. Úgy vélte, azok a folyamatok, amiket most tapasztalni a részvénypiacon arra utalnak, hogy a részvények számára eddig kedvező klíma romlásnak indult - írja a Marketwatch.

Növeli aggodalmát, hogy hétfőn a Dow Jones Industrial index 2016 óta első ízben 200 napos mozgóátlaga alatt zárt és az indexet alkotó nagy részvények közül nem egy árfolyama lefelé tartó spirálba került. Példaként a Caterpillar részvényeit említette, amely szerinte kulcsfontosságú szinteken tört át lefelé.

A Caterpillar részvényeket elsősorban a Trump-féle kereskedelmi háborús lépések viselték meg, tekintve hogy a cégnek jelentős az exportkitettsége.

Dow Jones Industrial Average és 200 napos mozgóátlaga
Kép: www.markers.hu

Acampora még a múlt héten hívta fel a figyelmet arra, hogy az amerikai részvénypiac eddig viszonylag ellenállónak bizonyult a rossz hírekkel szemben, s ez az erő jele is lehetne. Ugyanakkor úgy véli a mostani helyzetben nagyon szelektíven kell viselkedni a befektetési döntéseknél, nem mindegy ugyanis, hogy valaki milyen részvényeket választ ki magának. Vannak a részvénypiacnak ugyanis olyan szegmensei, amelyek jól teljesíthetnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!