Durván erősödni kezdett a forint, miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közzétette intézkedéscsomagjait. A reggel még 364 forintos euró a sajtótájékoztató végén már kevesebb mint 357 forintba került.

A program összesen 3 ezer milliárd forinttal támogatja a gazdaságot, komoly pénzbőséget zúdít a cégekre. Az erről szóló sajtótájékoztatón a jegybank teljes vezetése kiállt, Matolcsy György jegybankelnök mellett Nagy Márton, Kandrács Csaba és Patai Mihály alelnökök is beszéltek.

Az Equilor elemzői szerint a kamatfolyosó szimmetriájának visszaállítása monetáris szigorításnak tudható be, ugyanakkor a bejelentett eszközvásárlási program lazító irányba tett lépés. A forint árfolyama elsősorban a hitelkamatok emelésére reagált, az euró-forint árfolyama letörte a 360-as támaszt. Az eszközvásárlási program részletei egyelőre nem ismertek, így annak árfolyamhatása is kérdéses. Technikailag 356-nál adódik a következő meghatározó támasz a brókercég szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!