BUX
39138

Megszólalt a kormány - gyengébb a forint

A kormányszóvivői tájékoztatón nem született semmilyen, a hazai deviza szempontjából érdekes bejelentés, a forint alapvetően a dollár euróhoz mért erősödésével párhuzamosan lett kissé gyengébb.

NAPI, 2011. augusztus 30. kedd, 16:13

Bár felbukkantak olyan várakozások, amelyek a keddi kormányszóvivői tájékoztatótól a további megszorító intézkedések felvázolását várták, erre nem került sor, csak a bürökráciacsökkentésről és a közmunkaprogramról esett szó.

Miután a meglepetés elmaradt, nem maradt semmi, ami a forint árfolyamát befolyásolta volna. A hazai deviza kissé gyengült, ami pusztán a dollár euróhoz mért erősödésének volt a következménye. A külföldi befektetők érdektelensége már négy napja tart, a forint nincs rajta a spekulatív térképen - kommentálta az eseménytelen napot Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Hozzátette: tartanak még a szabadságolások is, ami szintén nem segíti a forgalmat, ám szeptember első hetére felgyorsulhatnak az események a devizapiacon.

Délután négy óra tájban az euró egysége 272,60, a dolláré 188,90, a svájci franké pedig 230,70 forinton állt. Az euró/dollár 1,45 feletti szintekről 1,4430-ra jött le, az euró/frank 1,1770 és 1,1830 között legyezett.