Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Svájci Nemzeti Bank (SNB) fenn kívánja tartani azt a jó két éve működő árfolyamküszöböt, amely alapján nem engedik, hogy az euró/svájci frank jegyzés az 1,2-es szint alá süllyedjen - mondta Thomas Jordan, a jegybank elnöke egy washingtoni konferencián. Jordan kifejtette, hogy az árfolyamküszöb eddig jól szolgálta a svájci gazdaság érdekeit és hozzájárult a világ pénzügyi stabilitásának fennmaradásához is.

Jordan az árfolyamküszöb kritikusainak felhívta a figyelmét arra, hogy az SNB-nek már több, mint egy éve nem kellett beavatkoznia a piacon, a keresztárfolyam ugyanis nem tartózkodott a kritikus szint alatt. A küszöb eddig jól teljesítette feladatát, s nem kellett a svájci monetáris politikán a kellő mértékűnél jobban lazítani a frankra nehezedő felértékelődési nyomás miatt.

EUR/CHF napi
Kép: Alfatrader

Hozzátette, hogy nem a frank árfolyama az, amely miatt a svájci gazdaságnak többlete van, az alpesi ország ebből a szempontból hagyományosan jól teljesít. A többlet elsősorban a fogyasztás és a kibocsátás kedvező arányának köszönhető.  Ennek szerinte semmi köze ahhoz, hogy a frank felértékelődése a küszöb bevezetését követően megállt - adta hírül a Marketwatch

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!